Liptov arénu mesto ponúka do prenájmu

15.11.2013 Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Poslanci liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva sa vo štvrtok 14. novembra stretli na svojom 39. zasadnutí. Hlavnými témami boli schválenie miestnych daní a poplatkov či podmienok verejnej súťaže na prenájom Liptov arény a predaj Domu služieb. 
Jedným z bodom zasadnutia bolo navrhované zvýšenie poplatkov a daní od januára 2014 o výšku inflácie za rok 20012 vo výške 3,6 percenta. Koaličnému klubu SDKU-DS, KDH, SaS a nezávislým poslancom chýbal jeden hlas a medzi poslancami opozičného klubu Smer-SD, SNS, HZDS sa nenašiel nikto, kto by ho podporil.
Poslanci sa tiež zaoberali predajom prebytočnej budovy bývalého vojenského školského objektu v areáli na Družstevnej ulici obchodnej spoločnosti, ktorá tu v budúcom roku plánovala výstavbu prevádzky na opracovávanie komponentov používaných predovšetkým v automobilovom a zdravotníckom priemysle. Zmluvná dohoda medzi mestom a kupujúcim mala zaviazať nového majiteľa, že do troch rokov od kúpy objektu vytvorí do 50 pracovných miest. Ani tento zámer opozícia nepodporila. „Je smutné, keď aj investičný zámer na rozvoj výroby a zamestnanosti sa stáva politickým bojom. Najlepšia sociálna politika je, keď majú ľudia prácu,“ uviedol poslanec Milan Trnovský, člen mestskej rady.
O prenájme Liptov arény a predaji Domu služieb
Konkrétne podmienky pozná obchodná verejná súťaž na prenájom multifunkčnej
haly Liptov aréna v Ráztokách, ktoré popisujú výšku ročného nájmu 2-tisíc eur a sumu
finančnej zábezpeky 650-tisíc eur. „Je to suma, ktorú mesto investovalo pri výstavbe arény. Gentlemanská dohoda so spoluinvestorom znela, že tieto peniaze nám vráti, môj predchodca si však podmienky tejto dohody neuplatnil,“ povedal Alexander Slafkovský, primátor mesta Liptovský Mikuláš. „Takýmto spôsobom môžeme späť do rozpočtu mesta získať peniaze, ktoré sme museli zaplatiť pri realizácii projektu ako spoluúčasť. Navyše, prenájmom mesto ušetrí náklady na prevádzku haly, ktorá každoročne vykazovala stratu 80 až 105-tisíc eur z mestského rozpočtu,“ dodal.
Ďalším znížením sa upravila predajná cena Domu služieb v centre Liptovského Mikuláša na 1,006 milióna eur. Dôvody zníženia pôvodne trojmiliónovej sumy vysvetlil poslanec a predseda finančnej komisie mestského zastupiteľstva Dušan Vinčur: „My chceme Dom služieb predať, ale za pôvodnú ani znížené ceny bola zastaraná budova nepredajná. K štvrtému kolu súťaže dochádza preto, pretože trhová hodnota každej budovy je len taká, akú je ochotný zaplatiť investor. Okrem finančnej stránky je podstatný aj prínos k oživeniu centra mesta.“
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región